תינוק חדש זה עסק יקר, אבל עם התנהלות נכונה, תקנו רק את הדברים שחייבים ותימנעו מהוצאות מיותרות. אז מה לקנות, מה להשיג, מה לבקש כמתנה ועל מה לוותר לחלוטין. רשימת ציוד דוגרית מניסיון של אמהות אמיתיות.
מזל טוב! אם אתם קוראים את הפוסט הזה, כנראה שאתם מצפים לתינוק חדש במשפחה. לקראת לידה זה ממש טבעי לרצות להערך ולהתארגן עם כל הציוד בעולם, כך כשהבייבי ייצא, לא תצטרכו להתעסק בזה - הפסיכולוגים אפילו המציאו לזה שם, "קינון", בו מכינים את הבית (את הקן) לתינוק החדש.
הרשת מוצפת רשימות של דברים שאתם חייבים שיהיו לכם, אבל האמת היא שלא חייבים את כל הציוד, ובטח לא מייד על ההתחלה. בנוסף, לאחר הלידה סיכוי טוב שחברים ומשפחה ירצו לפנק אתכם במתנות וגיפט קארדים, אז יש רכישות שכדאי לשמור לאחרי.
בפוסט הזה, שמבוסס על אינפוטים של הרבה נשים חכמות שעברו לידה או שתיים בחיים, אנסה לעשות סדר בציוד שצריך ולא צריך לקראת לידת תינוק חדש, על מה אפשר לוותר, עם מה אפשר לחכות, ומה כדאי לבקש כמתנה.
ובגלל שלמרות שהעצות שלי מאד טובות וחכמות, יש סיכוי די גבוה שתתפתו ועדיין תרצו לקנות הרבה דברים מראש, מצרפת לכם רשימה מסכמת ומסודרת עם כל הציוד שאני מציינת בפוסט, הערות אם הכרחי או לא, ולינקים שימושיים. הערה לגבי הלינקים: אוסף נשים יצרו אותו, ולא קניתי באופן אישי את הכל, אז לפני שאתם רוכשים תפעילו שיקול דעת.
רשימת הציוד המלאה לקראת לידת תינוק
איזה ריהוט צריך לחדר תינוקות?
עם הידיעה שיש תינוק בדרך, מתחילים גם לדמיין את חדר הילדים שלו. העריסה, השידה, המדפים עם הספרים והבובות - אבל רגע לפני שאתם הופכים למעצבי פנים זיכרו, שהתינוק ככל הנראה לא מייד יעבור לחדר משלו, אלא בשלב הראשון יישן איתכם בחדר. ולכן בכל מה שקשור לעיצוב החדר, אין לחץ. אתם יכולים לדאוג לחדר גם בשלב מאוחר יותר כשתבינו יותר טוב את העדפות והצרכים שלכם ושל התינוק שלכם.
עריסה / מיטחברת / נסט
בכל הנוגע למיטה ראשונה, אתם תגלו שלתינוקות שונים העדפות שונות, ואתם תזרמו איתם על מה שעוזר להם לישון כי אתם תרצו לישון. אפילו אם זה אומר שהם בכלל ישנים באמבטיה של העגלה או איתכם בלינה משותפת ולא משתמשים בעריסה המודולארית שקניתם באלפי שקלים. לכן מומלץ לשקול את העריסה הראשונה דווקא לנסות להשיג יד שנייה מחברים או משפחה או אפילו להשכיר. היא משמשת לזמן קצר ממילא.
אם אתם סבורים שתרצו לינה משותפת, אז אפשר לוותר על העריסה או המיטחברת, ולקנות נסט, שזה מעין מזרון קטנטן ומוגן שמניחים על המיטה שלכם והתינוק ישן ביניכם מבלי חשש שתמחצו אותו בלילה. גם במקרה הזה השימוש הוא לזמן קצר בלבד, אז אם אתם יכולים להשיג יד שנייה מה טוב.
מיטת תינוק
מיטת תינוק בניגוד לעריסה היא גדולה יותר ומשמשת להרבה יותר זמן - לרוב מגיל כמה חודשים, ועד שהילדים מספיק שובבים וחזקים כדי לטפס החוצה ממנה, שזה יוצא פחות או יותר סביב גיל שנתיים.
בהתאם מיטת התינוק זה רהיט שכן כדאי להשקיע בו, במיוחד אם מדובר בילד ראשון ואתם מתכננים עוד. אך שוב, המיטה לא חייבת להיות שם ביום שאתם משתחררים מהבית חולים, אתם תתחילו להשתמש בה רק אחרי כמה חודשים.
מזרן לתינוק
גם עריסה וגם מיטת תינוק צריכים מזרן בהתאם לגודל המיטה. בחרו מזרן איכותי ונושם שמפחית את הסכנה למוות בעריסה. אני בזמנו קניתי את המזרן של נומו.
שידת החתלה
אני רוצה לגלות לכם סוד, כל שידה יכולה להיות שידת החתלה. כל מה שצריך כדי שהיא תהיה שידת החתלה זה שהיא שהיא תהיה מספיק גבוהה כדי שיהיה נוח לכם לעמוד לידה, ושהיא תהיה מעוגנת לקיר. בינינו ככה או ככה אתם תעברו מהר מאד לחתל על הספה, על השטיח, על המיטה ובכל מקום אפשרי. אבל כן צריך מקום לאחסן את הבגדים והחיתולים של התינוק הצעיר. לכן שידת החתלה זה מוצר שכן רצוי שיהיה בבית, אבל קחו בחשבון שיכול להיות שהשידה שתמיד היתה לכם בבית מספיק טובה לשמש גם כשידת החתלה, ולא מוכרחים לקנות אחת שממותגת ככזו.
כסא הנקה
הרבה אמאהות רוכשות כסא הנקה או כסא נדנדה לחדר התינוק. אם זה בחירה עיצובית לכו על זה, אבל אם זה באמת כי אתן מתכננות להניק על הכסא במחשבה שזה יהיה יותר נוח, ההמלצה שלי היא קודם כל לראות האם אתן תניקו בסופו של דבר, ואם כן איך ואיפה נוח לכן להניק. מהניסיון שלי הכסא לא היה פתרון כל כך נוח.
פח חיתולים אטום לריח
אם אנחנו כבר בענייני החתלה, אז גאוני המהנדסים מתכננים איך להוציא מהורים טריים כסף על שטויות ופח שמנטרל ריח של חיתולים בהחלט נכנס לקטגוריה. אם יש לכם כסף מיותר לבזבז, או אם מישהו ממש רוצה לקנות לכם מתנה אז סחתיין, אבל אחרת ממש אפשר לותר על הרכישה הזו. וזכרו גם אם הריח מנוטרל - אתם באמת רוצים מלא חיתולים עם קקי יושבים בחדר של התינוק שלכם?
איזה ציוד צריך להנקה ולהאכלה של תינוקות?
טבעי לגמרי שתרצו להיות ערוכים ומוכנים בכל הנוגע להאכלת התינוק. בין אם התכנון שלכן הוא להניק, או להאכיל בבקבוקים, קחו בחשבון שתוכניות לחוד ומציאות לחוד.
יש הרבה מקרים של אמאהות שתכננו להניק אבל התקשו, זה כאב להן או לא היה מספיק חלב. יש גם מקרים הפוכים של הורים שהיה ברור להם שהם מאכילים רק בבקבוק, ופתאום הילד סרבן בקבוקים. וגם יש כל מיני הפתעות ביניים של סרבנות כלפי מותג מסויים של בקבוקים וכו'. אז אלא אם כן זה כבר ילד חמישי שלכם ואתם מרגישים ממש בטוחים במה שהולך לבוא, העצה שלי, זה להתארגן אבל במתינות. לא לקנות על ההתחלה 10 בקבוקים וגם לא להצטייד מייד במשאבה הכי יקרה בשוק.
אז איזה ציוד בכל זאת רלוונטי?
אם תבחרו להניק -
רפידות הנקה
לא כל אחת צריכה. תתחילו בחבילה אחת של רפידות הנקה, ותראו בהמשך אם יש לכן צורך בעוד.
משאבה
יש סוגים שונים של משאבות; משאבה ידנית, משאבה חשמלית, כוס טפטופים. כל אמא תישבע על אחרת, ויש כאלו שלא סובלות שאיבות. מכיוון שזה אינדיבידואלי וגם לא הוצאה זולה בהכרח, רגע לפני שאת קונה, התייעצי עם חברות שילדו ביתרונות והחסרונות של הסוגים השונים. נסי לשאוב בבית החולים ותראי אם את מתחברת. ובכל מקרה זו קנייה של אחרי לידה ולא של לפני.
שקיות הקפאה / כוסות הקפאה
מדובר במיכלים לאחסון חלב שאוב, השקיות הקפאה הן חד פעמיות ואילו הכוסות הקפאה הן רב פעמיות. אם את חושבת שתניקי מומלץ כן להצטייד מראש בכמה, מכיוון שדווקא בימים הראשונים אחרי הלידה יש נשים שסובלות מגודש נוראי ושאיבה יכולה להקל.
סינר הנקה
סינר הנקה הוא מאד שימושי אם את מניקה. יש נשים שמשתמשות בו כבר בבית חולים. אם את מתכננת להניק, זוהי רכישה מומלצת.
כרית הנקה
נשים רבות מצטיידות בכרית הנקה עוד בהריון וממשתמשות בה לעצמן לשיפור נוחות בזמן השינה. להנקה עצמה אפשר להשתמש בכרית הנקה, אפשר להשתמש גם בכרית רגילה, אפשר גם לא להשתמש בכרית בכלל. אם את לא נמנית בין הנשים שרכשו כרית הנקה עוד בהריון, המתיני לראות אם תניקי, ואם יש לך צורך בכרית.
אם תעדיפו תמ"ל או תרצו לשלב בקבוקים והנקה -
כבר בבית חולים תוכלו להצטייד בהרבה דוגמיות חינמיות כדי להבין לאיזה מוצרים ומותגים אתם והתינוק שלכם מתחברים, ומשם תוכלו להתקדם, בהתאם לאחר הלידה.
בקבוקים
תינוקות שונים מתחברים לפיות שונות של בקבוקים ויש כאלו שהם אף סרבני בקבוקים. ולכן בין אם בחרתם בתמ"ל באופן בלעדי או תמ"ל כשילוב משלים, או יש לכם צורך בבקבוקים בשביל חלב שאוב, קנו בתור התחלה בקבוק אחד או שניים, וודאו לפני כן שהתינוק שלכם מתחבר אליו. אחר כך רכשו עוד. זכרו שיש הרבה חבילות לידה ובתי חולים שמחלקים בקבוקים חדשים כדוגמיות.
סטרילזטור
שימוש מתמיד של בקבוקים לתינוקות ומוצצים למיניהם מצריך חיטוי וניקוי יסודי, וסטריליזטור זה בדיוק המכשיר שמקל עליכם בזה. אם אתם יודעים בודאות שאתם לא מתכוונים להניק, מומלץ לרכוש ולהקל לעצמכם על החיים. אם אתם מתכננים להניק ורק תשתמשו בבקבוק מדי פעם אפשר לחסוך את ההוצאה ולנקות בהרתחה בסיר.
מחמם בקבוקים
כמו בסטרילזטור, מחמם בקבוקים יכול להקל לכם על החיים אם אתם משתמשים הרבה בבקבוקים. אם אתם משלבים הנקה ובקבוקים סביר שלא תצטרכו אותו בכלל. ולכן אפשר להמתין עם הקנייה.
תמ"ל
אם בחרתם להאכיל את תינוקכם בתמ"ל מומלץ להיערך עם חבילה אחת שתמתין לכם בבית. שימו לב שלבית חולים אין צורך להביא, תקבלו בחינם. מבחינת ההעירכות לבית לא צריך להתכונן עם עשר חבילות מוכנות. גם כאן יש עניין של העדפות של תינוקות ולא כל תינוק אוהב כל מותג, יש רגישויות, ויש תוקף. לכן תתחילו בחבילה אחת, תראו כי טוב, תזמינו עוד.
מחלק מנות
מוצר פשוט אבל מאד שימושי למי שמשתמש בתמ"ל. מה שכן לעיתים קרובות הוא מחולק בחינם בדוגמיות של חבילות לידה. תראו אם החבילה שלכם מכילה מחלק מנות, ואם לא מומלץ לקנות.
מברשת בקבוקים
עוד מוצר פשוט, אבל כזה שתזדקקו לו בוודאות. אז הצטיידו במברשת אחת.
איזה ציוד צריך כדי להתנייד עם תינוק במרחב?
בקטגוריה הזו כדאי להצטייד בכל הדברים הללו, רובם מבעוד מועד. אלו הן רכישות יחסית יקרות, בעלות חשיבות בטיחותית, משתמשים בהם הרבה וצריך אותם ממש מהרגע הראשון. אז עשו מחקר מקדים, התייעצו עם אנשים שאתם מכירים וסומכים עליהם, בדקו באינטנרט, השוו מחירים, חשבו מה הצרכים הספציפים שלכם והגיעו ללידה מוכנים שבאמתחתכם הדברים הבאים:
עגלה
קשה לפעמים להבין מה יהיה חשוב לכם בעגלה לתינוק לפני שיש לכם תינוק. אז מעבר לאסתטיקה ולמחיר שאותם כן אפשר להבין עוד בטרם הפכתם להורים, הנה כמה שיקולים קריטיים בבחירת עגלה:
נוחות פתיחה וסגירה (האם אפשר לסגור ולפתוח את העגלה ביד אחת)
משקל (אם תצטרכו להעלות את העגלה במדרגות תסתדרו?)
אופן קיפול (האם נכנס לתא המטען של הרכב בקלות)
גודל (לכמה זמן ישמש את התינוק, האם תצטרכו להשתמש בעלגה במקומות עם מעברים צרים)
איכות הגלגלים (לאיזה תנאי שטח מתאימים)
ועוד טיפ אחד, אם אתם בוחרים עגלה בריפוד עם צבע שהוא מגדרי בעיניכם, שקלו זאת שוב. ייתכן והילד/ה הבאים שלכם יהיו במגדר שונה.
כסא תינוק לאוטו / סלקל
אפשר לכתוב פוסט שלם רק בנושא של איזה כסא בטיחות לרכב לקנות לפני הלידה. מה שבטוח זה שתצטרכו כסא או סלקל אחד לפחות. אם בחרתם בסלקל, בסופו של דבר תצטרכו גם כסא רגיל. אם תבחרו כסא לאוטו תוכלו לחסוך את רכישת הסלקל.
היתרונות של הסלקל, זה שקל יותר להוציא את התינוק מהאוטו עם הכסא (למשל אם נרדם ולא רוצים להעיר), ושאפשר להעביר אותו בקלות מרכב לרכב. הוא מתאים גם למשפחות ללא רכב שמדי פעם מתניידות ברכבים של אחרים או מושכרים.
החסרונות זה שהוא משמש לפחות זמן, ובסופו של דבר כבד לשאת את התינוק בתוך הסלקל כך שהשימוש ביתרון הזה שלו הוא לא תדיר.
מנשא
יש הורים שמתחברים יותר, יש הורים שמתחברים פחות, אבל ההמלצה שלי זה שבהחלט מומלץ להצטייד לפחות באחד. המנשא שימושי כשרוצים לנוע ממקום למקום בלי עגלה, וגם עבור הרבה תינוקות זו דרך הרדמה מוצלחת. אפשר להשתמש בו גם ברחבי הבית כשרוצים להיות צמודים לתינוק אבל גם להיות בעלי ידיים פנויות לעשות עוד דברים.
יש מנשאי בד, ומנשאים קשיחים ומובנים יותר. מסקר קצר וממש לא סטטיסטי שאני ערכתי ראיתי שהרבה נשים מעדיפות את מנשאי הבד ואילו הרבה גברים את המנשאים המובנים. ככל שהתינוק גדל גם לו משתנה ההעדפה ויכול להיות שתבחרו להצטייד בשניהם.
לסיכום אני ממליצה מאד להצטייד במנשא (אולי אפילו שניים), אבל לא חייבים שהוא יהיה ברשותכם כבר ביום שיוצאים מהבית חולים. אם יש לכם אפשרות נסו להתנסות במנשא לפני הרכישה ותראו מה נוח לכם.
ציוד להגיינה של התינוק
גם בתחום ההגיינה יש הרבה פריטים ברשימות שרצות ברשת, חלקם באמת נחוצים, לחלקם יש תחליפים וחלקם מיותרים לחלוטין.
אמבטיה לתינוק
כבר מהיום הראשון שתהיו בבית תצטרכו לעשות אמבטיה לתינוקכם, ולכן זה פריט שאכן כדאי להצטייד בו מבעוד מועד. יחד עם זאת, זכרו אמבטיה לתינוקות זה בסה"כ גיגית גדולה עם רגליים מוגבהות. אם אין לכם מקום בחדר האמבטיה להכיל אחת כזו, יש הורים רבים שמוציאים פתרונות חלופיים בחודשים הראשונים עד שהתינוק יודע לשבת, כמו למשל לרחוץ בתוך גיגית או בכיור על כרית ציפה.
מושב לאמבטיה
מושב לאמבטיה כמו דפני או צפקל, עוזרים מאד לקלח את התינוק אם אתם עושים זאת לבד. קשה לבן אדם אחד גם לאחוז בתינוק בביטחה וגם לרחוץ ולסבן ולכן אני ממליצה כן לרכוש.
מד חום לאמבטיה
מד חום לאמבטיה אמור לוודא שאתם לא מבשלים או מקפיאים את ילדכם במים, אבל אגלה לכם סוד - ממש כמו שאתם לא מודדים לעצמכם את טמפ' המים לפני שאתם נכנסים למקלחת אין צורך בכלים מיוחדים גם עבור תינוק. לפני שאתם מכניסים את התינוק לאמבט, תיטבלו את המרפק שלכם במים. אם הם נעימים לכם הם נעימים לתינוק. או במילים אחרות, אפשר לגמרי לוותר.
שמפו לתינוק
העור של התינוק הוא מאד עדין וכך גם העיניים. הצטיידו בשמפו מיוחד לתינוקות.
מברשת שיער לתינוקות
נו באמת. שלא יעבדו עליכם. ה5 שיערות שלו יוכלו להסתדר לעת עתה גם ללא סירוק.
שמן תינוקות
תינוקות מאד אוהבים מגע, ועיסוי תינוקות עם שמן זה פינוק אמיתי עבורם. אפשר בהחלט לקנות, אבל זה ממש לא חייב להיות הפריט הראשון שנכנס אליכם הביתה. יכול בקלות לחכות לביקור הבא בסופר פארם.
מספריים לתינוקות
הציפורניים של תינוקות הם עדינות וצריך לגזוז אותן בעדינות. יש מספריים ייעודיות לתינוקות שמוכרים בחנויות, אני מוכרחה להודות שלא ראיתי בהן שום יתרון על פני המספריים הרגילות לציפורניים ששאר בני הבית משתמשים בהם. מה שכן אהבתי בהקשר הזה הוא משייף ציפורניים חשמלי. הקטן שלי היה ממש סרבן גזיזת ציפורניים, היה מזיז את הידיים בתזיזתיות ועם המספריים פחדתי שייפגע. חברה המליצה על המשייף החשמלי הזה ומבחינתי זה היה שיחוק רציני שפתר לי את כל הבעיות. כך או כך, בשבועות הראשונים לא גוזרים ציפורניים, אז ההחלטה יכולה לחכות.
חיתולים
כן. אתם תצטרכו והרבה. אבל לפני שרצים לקנות בסיטואנות, שימו לב שבשבועות ואפילו הימים הראשונים של חיי התינוק הוא גדל הרבה. המידות של הניו בורן לא משמשות להרבה זמן, ויש תינוקות שישר נולדים במידה הבאה. אז רכשו חבילה אחת של חיתולים שתחכה לכם ועם השאר הצטיידו בהמשך.
משחת החתלה
העור של התינוק הוא מאד עדין ומומלץ להצטייד במשחה איכותית שתמנע תפרחת חיתולים. אצל בנות דרך אגב העניין הזה יותר רגיש.
משטח החתלה רך
נהוג לשים על שידת ההחתלה מאין מזרן מרופד שעליו מניחים את הילד כל פעם שמחתלים אותו.
בעבר התגלה כי הרבה מהמזרנים הללו הכילו חומרים מסוכנים לתינוק ופרט לאיברי הרבייה (כגון PVC, פתאלאטים, VOCs ו BPA). כאשר אתם רוכשים את המשטח החתלה שימו לב שאתם קונים אחד מחומרים תקניים ולא רעיליים.
משטחי החתלה חד פעמיים
את משטחי ההחתלה החד פעמיים מניחים על המשטח החתלה הרך או כשיוצאים מהבית וצריכים שכבה מבודדת בין הילד לבין המשטח עליו הוא נמצא. מומלץ להצטייד בחבילה או יותר. אתם עוד תשמשו בזה הרבה.
למי שמחפש פתרון רב פעמי ויותר סביבתי, בעבר היו משתמשים בטטרות ומכבסים אותם אחר כך.
מגבונים
מרגע הלידה ועד גיל 3 לפחות שלא לומר עד גיל 18, מגבונים יהפכו לחבריכם הטובים ביותר. תצטיידו, אף פעם אין כזה דבר יותר מדי.
מחמם מגבונים
ראו ערך פח חיתולים אטום לריח. אם אתם לא מחפשים על מה לבזבז את הכסף שלכם אז תוותרו על המחמם מגבונים.
סבון כלים צהוב של פיירי
אתם תודו לי כשיגיע הקקי גב הראשון. פתרון הקסם להוריד כתמי קקי מבגדים אהובים.
אלכוהול 70%
לאחר השחרור מהבית חולים צריך לטפל ולנקות בגדם של חבל הטבור כדי שלא יזדהם. עושים זאת ע"י חיטויו באלכוהול. אז כדאי שיהיה מוכן בבית.
מה צריך בשביל הטיפול השוטף בתינוק?
מוצצים
לדעתי פרס נובל לשלום מגיע למי שהמציא את המוצצים, ואני לא יכולה לדמיין איך משפחות ללא מוצצים מסתדרות. עם זאת בדומה לפטמות של בקבוקים, גם כאן יש שוני בהעדפות מותגים בין תינוקות. ההמלצה הרשמית היא לתת מוצץ רק אחרי שההנקה התבססה, אבל הורים רבים בוחרים לתת מוצץ גם קודם. בכל מקרה אם וכאשר תבחרו לתת מוצץ אל תקנו מייד 10. תנסו אחד תראו אם תינוקכם אוהב לקחת אותו ובמידת הצורך נסו גם אחרים. גם מוצצים דרך אגב, מקבלים הרבה פעמים כדוגמיות לקראת או לאחר הלידה.
טטרות
חיתולי טטרה זה החיים, תצטיידו בהם ובהרבה. משתמשים בהם כד לבודד בין הילד לבין משטחים שונים, לגיהוקים, להחלפות חיתולים, כצלונים, כשמיכות ומה לא. יש איכותיות יותר מבדי במבוק נושמים, ויש פשוטות יותר. אפשר לקנות הרבה פשוטות בזול ועוד 2-3 מהיותר איכותיות ויקרות.
תיק החתלה
תיק החתלה רציני מכיל את כל החיים שלכם בערך. חיתולים, בקבוקים, בגדים להחלפה, מוצצים, מגבונים, נשנוש, ארנק, מפתחות, טלפון וכו'. השקיעו באחד טוב, ושיפה אסתטית בעיניכם, בסוף אתם אלו שתסתובבו איתו. יש תיקים שמגיעים גם עם מתלים כך שיהיה אפשר לחבר אותם בנוחות לעגלה. אם לא אפשר לקנות שאקלים כדי לחבר ביניהם.
כמובן שגם כל תיק רגיל יכול לשמש כתיק החתלה, זה עניין של נוחות וצרכים.
ארגונית לעגלה
ארגונית לעגלה היא הרבה יותר קטנה מתיק החתלה ויש בה מקום מצומצם לדברים כמו בקבוק, מוצץ, טלפון, ארנק. היא מאד שימושית למקרים בהם רוצים לצאת מהבית עם העגלה בלי להיסחב בכל התיק החתלה הענק. יש עגלות שקיימים בהם כבר פתרונות מובנים לצורך הזה,אז לפני שרצים לרכוש תבדקו מה כבר קיים בעגלה שלכם.
איזה ציוד לתינוק יעזור לכם כהורים להיות יותר רגועים
בואו נגיד את האמת, בשנייה שהתינוק נולד, נולדים איתו אינספור חרדות שמעולם לא היינו מודעים אליהם. יש כמה דברים שיכולים להפחית חרדה ולתת תחושת ביטחון. להורים לילד ראשון הם הרבה פעמים מאד עוזרים כבר מהרגע הראשון של יציאה מבית החולים. בגדול הם לא הכרחיים אבל אם הם יתנו לכם שקט נפשי או בשביל הסיכוי הפצפון שיעזרו, שווה לחשוב אם זה משהו שאתם רוצים או לא.
חיישן נשימות למיטה
חיישן נשימות למיטה דוגמת בייביסנס עוקבים באופן רציף אחרי הנשימה של התינוק מבעד למזרן ואמורים להתריע בזמן אמת אם יש עצירה או האטה בקצב הנשימה של התינוק בזמן שהוא ישן. ההוכחות ליעילותו נגד מוות בעריסה אינן מובהקות, אבל אם זה יעזור לכם לישון בשקט זו השקעה משתלמת. שימו לב שכשמשתמשים במכשיר יש לעיתים התראות שווא שיכולות לגרום לכל הורה להתקף לב קטן.
מוניטור/אינטרקום
תוכלו להאזין לכל רחש מחדר הילדים מבלי להיות בחדר. זה יעיל במיוחד לאנשים שגרים בבתים גדולים עם כמה מפלסים, בהם יכול להיות שלא תשמעו מה קורה בחדר אחר. יש מוניטורים עם מצלמה ובלי.
התקן למניעת שכחת ילד ברכב
כל אחד מאמין שלו זה לא יקרה אבל החדשות מוכיחות לנו אחרת, ומדי שנה ילדים נשכחים באוטו בגלל עייפות, חוסר ריכוז וחוסר תשומת לב. יש התקנים שונים שהומצאו כדי לעזור למנוע את זה, אך יעילותם לא הוכחה עדיין. לשיקולכם.
מראה לרכב
מראה לרכב אמורה לתת לכם קצת שקט נפשי בזמן שאתם נוהגים ולא יכולים לראות את התינוק שיושב הפוך לכיוון הנסיעה. עוזר במיוחד עם תינוקות ששונאים נסיעות ובוכים הרבה.
ביגוד וטקסטיל לתינוק
בקטגוריה הזו תיזדקקו לרוב הדברים, אבל נקודת המפתח פה היא ויסות הכמות. אין צורך במיליון מכל דבר, ובאופן כללי כל הדברים פה מאד מתאימים כמתנה.
ביגוד ראשוני
בגדי תינוקות זה הדבר הכי מתוק שקיים בעולם. ובהתאמה הדבר שבא לנו לעשות כשאנחנו חושבים על בגדי תינוקות זה להצטייד בסטוקים של הדבר המתוק הזה. אבל האמת היא שממש אין טעם וזה משתי סיבות. הראשונה היא שתינוקות גדלים ממש מהר ואם תצטיידו בהרבה בגדים אתם פשוט לא תספיקו אפילו להלביש אותם לתינוקכם לפני שיקפוץ למידה הבאה. הסיבה השנייה היא שבגדי תינוקות זו אחת המתנות הכי נפוצות שתקבלו. אז אני לא אומרת שלא תשיגו בכלל אבל גם מספיק בתור התחלה להתארגן על קצת, ובהמשך להתארגן על עוד לפי הצורך והמידה.
ללא קשר לעונה בשנה בה נולדו, נהוג להלביש ניו בורנס בשתי שכבות. אז מה שצריך זה כמה גופיות, רגליות, אוברולים ותו לא.
ובכלל אם יש לכם יכולת להשיג, עדיף לקחת בגדי תינוקות מחברים, שכנים, ומשפחה שמוכנים להעביר את שלהם הלאה.
כובע לתינוק
תינוקות מאבדים חום דרך הקרקפת ולכן חשוב לחבוש כובע לראשם, במיוחד כשיוצאים מן הבית. קנו אחד שיהיה מוכן כבר לבית החולים.
כפפות לתינוק
הן נועדו כדי למנוע מן העולל הקןטן לשרוט את עצמו, אבל בפועל לדעתי הן סתם מציקות ונופלות. לטעמי אפשר לוותר על הכפפות ואם זה ממש חשוב לכם, בחלק מהאוברולים של הניו בורן יש שרוולים שאפשר לקפל מעל כפות הידיים ככפפות.
סדינים לתינוק
2-3 סדינים לעריסה או למיטת התינוק. שימו לב למידות, יש עריסות עם מידות ייחדויות שלא כל הסדינים מתאימים להם.
סדינית לאמבטיה של העגלה
מודה ומתוודה שלא היה לי שום מושג שקיים כזה דבר ושצריך אותו, אבל כן אם אתם רוצים לשמור על העגלה שקניתם נקייה ונטולת פליטות, מומלץ לרכוש כמה סדיניות. עוד אפשרות להשתמש בציפה של כרית כסדינית.
שמיכה לתינוק
לא את כל התינוקות משכיבים לישון עם שמיכה, אבל כל התינוקות צריכים אחת אפילו אם רק לעגלה. אל תקנו את הכי קטנות כדי שיוכלו לשמש אתכם זמן רב, ובכלל הכי טוב שתבקשו את זה כמתנה.
שמיכת עיטוף
שמיכת עיטוף מיועדת להרגעה של התינוק ולעזור לו לישון יותר טוב. ממש לא כל ההורים מתחברים לדבר הזה, ובכל מקרה נהוג להשתמש בה רק כשרקפלקס המורו מתחיל. אז קחו את הזמן לחשוב אם אתם באמת צריכים או רוצים אחת.
שק שינה לתינוק
בשק שינה לתינוק משתמשים בעיקר בחורף במקום שמיכה, למניעת סכנה של חנק. זה ממש לא מוצר חובה.
מגבת לתינוק
מגבת לתינוק היא ממש ככל מגבת, ולא באמת חייבים אחת ייעודית. אלו של התינוקות לרוב יהיו עשויים מחומרים איכותיים, יהיה להן כובע או קולר שתוכלו לשים סביבכם ואז לעטוף את התינוק עם ידיים פנויות. האם זה הכרחי? לא. האם זה נחמד? כן. קלאסי למתנה.
איזה ציוד לתינוק כיף לקבל כמתנה
הרשימה הבאה היא בגדרר דברים של fun to have. כלומר סיכוי טוב שבא לכם כאלו, אפילו כאלו ממותגים איכותיים, אבל אין צורך לקנות אותם לפני שהתינוק נולד. חכו שאנשים ישאלו אתכם מה אתם רוצים מתנה, או שיתחיל להצטבר לכם כסף בגיפט קארדס, ואז תשלפו את הרשימה.
טרמפולינה
משטח פעילות
מובייל
אוניברסיטה
נחשוש
פוף
נדנדת ערסל לתינוק
ספרים
בובות
רעשנים רכים
תיבת נגינה
לסיכום -
מאד מפתה להצטייד במליון וחצי דברים לפני שהתינוק שלכם נולד, אבל תינוק זה גם ככה עסק יקר, ואם תתנהלו נכון תוכלו לחסוף הרבה כסף.
העדיפו יד שניה כשאפשר, אל תתפתו לרכישות מיותרות, שמרו חלק מהדברים שאתם רוצים לwishlist שתוכלו לבקש כמתנות לאחר הלידה, ואם אתם ממש רוצים לקנות מראש בעצמכם דברים מסויימים, הזמינו מחו"ל זה יותר משתלם.
את הרשימה המסכמת של הפוסט זה אפשר כאמור למצוא כאן.
מה חשבתם על רשימת הציוד של כל מה שצריך ולא צריך לקראת לידת תינוק חדש במשפחה? כתבו פה את ההערות ההארות שלכם. אם יש לכם רעיונות ועצות טובים במיוחד אשלב אותם ברשימה.
Comments