top of page
תמונת הסופר/תרעיונות

ניסוי גלידה בשקית

עודכן: 22 בספט׳

זה ניסוי מדעי, זו פעילות מגניבה לילדים, וזה רעיון יצירתי לאוכל - הכל ברעיון אחד. למדו איך מחומרים פשוטים שיש בבית אפשר להכין גלידה טעימה, וכל זה תוך פחות מ-20 דקות! גלידה בשקית, פעילות נהדרת לימים החמים.



החופש פה, וחם חם חם, ובתזמון מושלם נתקלתי בניסוי הזה, שאני חושבת שאני יכולה להכתיר אותו כאחת מהפעילויות הכי שוות שאני מפרסמת פה באתר! בניסוי לוקחים שמנת מתוקה ובעזרת קרח ומלח הופכים אותה לגלידה נהדרת תוך כמה דקות בלבד. הילדים היו כמובן בהתרגשות שיא לכל אורך הניסוי, ועוד יותר שמחו כשאכלו את הגלידה. בזמן שהם זללו לקחתי גם כמה לדקות להסביר להם איך ולמה הניסוי עובד.


ניסוי הגלידה בשקית מתאים לילדים ומבוגרים בכל הגילאים, מושלם לימים החמים, לחופשות, לבתים מארחים, ובעצם לכל הזדמנות שהיא...


מהלך הניסוי או איך להכין גלידה בשקית?


חומרים נדרשים לניסוי גלידה בשקית

חומרים נדרשים לגלידה בשקית

חבילה של שמנת מתוקה

2 כפות סוכר

תמצית וניל

קרח

מלח גס

שקית זיפ לוק קטנה (שקית עם פס סגירה)

שקית זיפ לוק גדולה (אפשר גם קופסא עם מכסה)



הוראות הכנה גלידה בשקית


  1. מזגו לתוך השקית הקטנה את השמנת, 2 כפות סוכר ומעט תמצית וניל.

  2. סגרו את השקית היטב וודאו שהיא אטומה לחלוטין.

  3. מלאו כמחצית השקית הגדולה בקרח והוסיפו לה 2 כפות מלח גס. אם אין לכם שקית זיפלוק גדולה יותר אפשר גם לקחת מיכל גדול יותר עם מכסה ולהשתמש בו במקום.

  4. הכניסו את השקית הקטנה אל תוך השקית הגדולה.

  5. מלאו את יתרת השקית הגדולה בקרח והוסיפו 2 כפות נוספות של מלח גס.

  6. סגרו את השקית הגדולה וודאו שהיא אטומה.

  7. עכשיו מתחילה העבודה! יש לשקשק את השקית במשך 10-15 דקות. אפשר להפעיל טיימר כדי שהילדים יראו את הזמן שחולף וזה ייתן להם מוטיבציה, אפשר להחליף שכל פעם מישהו אחר ינער את השקית, ואפשר גם לעשות עצירות כל כמה דקות ולבדוק מה קורה בשקית הפנימית. אם השקית קרה לכם מדי, מומלץ להחזיק אותה בעזרת מגבת מטבח.


התוצאה


בסיום השקשוק מוציאים את השקית הקטנה מתוך השקית הגדולה, פותחים אותה, ומוזגים לקעריות. באופן מדהים תוך כמה דקות בלבד, השמנת משנה את את מרקמה והופכת לגלידה מתוקה וטעימה. נשאר רק לפזר סוכריות מעל ולהתחיל לזלול!


גלידה משקית


רעיונות לשדרוג הגלידה בשקית


אחרי שהכנתם גלידת וניל בסיסית, אפשר להמשיך להתנסות ולהתפרע. במקום תמצית וניל, נסו גם תמציות בטעמים אחרים (קפה לדוגמה), להוסיף שוקולית או תראו מה קורה אם מוסיפים לשקית פצפוצי שוקולד.


ההסבר המדעי - איך עובד ניסוי הגלידה בשקית?


אם היינו לוקחים את מרכיבי הגלידה ומכניסים אותם למקפיא, לא רק שהיא לא היתה מוכנה כל כך מהר, אלא גם היה מתקבל מרקם אחר לגמרי, משהו שיותר מזכיר ארטיק, מאין גוש קרח ממותק והרבה פחות טעים. יש שני גורמים שההפכו את הניסוי שלנו להצלחה:


המלח אחראי להקפאה המהירה


הוספת מלח לקרח גורמת לירידה בנקודת הקיפאון של המים, כלומר הקרח הופך לנוזל בטמפרטורה נמוכה יותר, ומגיע אפילו עד 20- מעלות צלסיוס!

המים הקרים האלו מסייעים להקפיא את הגלידה שלנו במהירות רבה.


הערבוב אחראי למרקם הרך


כאשר מים קופאים והופכים לקרח המבנה המולוקולרי שלהם משתנה ומסתדר כמו אבני לגו במבנה מסודר וצפוף נוקשה. אבל כשאנחנו הכנו את הגלידה, דאגנו לערבב, לנער ולשקשק את הנוזל (השמנת) כל הזמן ובכך הפרענו לגביש המסודר והגדול הזה להיווצר. במקום זה נוצרו המון גבישים קטנטנים. לגבישים הקטנטנים האלו יש צורה הרבה פחות נוקשה וזה יוצר את ההבדל במרקם. נוסף על כך, הערבוב מכניס בועות אוויר בין גבישי הקרח, שגורמות לגלידה להיות אפילו יותר רכה ואוורירית.


 

הצליחה לכם הגלידה בשקית? איזה טעם גלידה אתם הכנתם?

שתפו את התוצרים שלכם ותייגו אותנו באינסטגרם #רעיונותלילדים #רעיונותלניסויים

אם תרצו שאשתף את התוצר שלכם עם הקהילה של 'רעיונות', שלחו לי למייל תמונה עם השם והגיל שלכם :)

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments


bottom of page