5 טיפים כדי לחגוג יום הולדת עם אפס פסולת
- רעיונות
- 22 במרץ 2023
- זמן קריאה 3 דקות
עודכן: 23 ביולי 2023
אני מאד אוהבת לערוך חגיגות ימי הולדת לילדים. בינינו, אני מרגישה שהחגיגה האמיתית היא שלי - אני זו שעשתה את כל העבודה, החל מזה שילדתי אותם בדיוק בתאריך הזה וכלה בזה שהצלחתי להחזיק אותם בחיים עד לעצם היום הזה, ובעיני זה ממש לא מובן מאליו.
מה שאני פחות מחבבת בחגיגות האלו, זה כמות הפסולת שהן מייצרות. זה מתחיל בקישוטים ובבלונים, אחר כך בכלים ובעטיפות של האוכל והחטיפים, ולסיום סיומת כמות המתנות הזבליות שהילדים מקבלים, לרבות העטיפות והשקיות. אז להגיע למצב של אפס פסולת אני לא בטוחה שאני יכולה, אבל אני בהחלט מאתגרת את עצמי כל חגיגה מחדש להפחית את הזיהום. הנה 5 טיפים שאפשר ליישם כדי לחגוג יום הולדת עם אפס פסולת.
1. קישוטים ובלונים -
לפעמים זה מרגיש שיש תחרות סמויה (או לא כל כך סמויה) על מי מרים את האירוע הכי אינסטגרמי, שמצטלם יפה ואפשר להעלות תמונות ממנו לסושיאל, וכבר כל יום הולדת 4 הופך להיות אירוע ברמת הפקה של בת מצווה. הבעיה היא שכדי לעמוד בסטנדרט הזה, אנחנו מוצאים את עצמנו הולכים לכל מיני חנויות חד פעמי כדי לקנות קישוטים ובלונים בנושאים ובצבעים שהילדים בדיוק הכי אוהבים השנה. זה טוב ויפה, חוץ מזה שזה ממש רע לסביבה. אז מה אפשר לעשות?
אפשר להחליף את הבלונים ואת הקישוטים החד פעמיים באלטרנטיבות יותר ידידותיות לסביבה. מה למשל? דגלונים מבד שניתן להשתמש בהם שנה אחר שנה, פרחים, וציורים שהילדים ציירו. באופן כללי, אפשר לשלב את הילדים בקישוט החלל ביצירות שהם מכינים בעצמם, זה גורם להם הרגיש הרבה יותר מחוברים לאירוע. ולסיום, אפשר גם להתעניין עם חברים ושכנים, אולי יש מישהו שחגג לא מזמן וניתן לעשות בקישוטים שלו שימוש חוזר.
2. לוותר על החד פעמי
קמים היום יותר ויותר מיזמים קהילתיים, דוגמת 'רב פעמי', המציעים ערכות של כלי נירוסטה שניתן לשכור לכל אירוע או מפגש. חלקם חינמיים, חלקם בתשלום סמלי, מה שבטוח זה שיותר ויותר אנשים מבינים שזה כבר לא סבבה להשתמש בחד פעמי באירועים.
אז את מפת הניילון החלפתי במפה מבד - זה לא שאני מכבסת אותה ביד אחר כך. את הכוסות, הצלחות והסכו"ם המרנו בכלי נירוסטה שאנו שואלים בעת הצורך. איך זה עובד? כל מה שצריך לעשות זה להגיע לסניף "רב פעמי", לקחת ממנו ערכת כלים, ואחרי השימוש לשטוף אותם ולהחזיר אותם נקיים לסניף או לאדם הבא שרוצה לשאול את הערכה.
3. מה לעשות עם הבקבוקים ועטיפות האוכל?
אז זה החלק שבו אני מתקשה להגיע באמת לאפס פסולת, כי באירוע מגישים אוכל, ואוכל בין אם נרצה או לא, מגיע באריזות. כדי בכל זאת להפחית את כמות הפסולת אפשר לוותר על הבקבוקים של המים, ולהביא במקומם קנקנים ומיכלי שתייה. בנוגע לחטיפים, העדיפו אוכל שניתן לקנות בתפזורת ולא באריזות פלסטיק, ואם אין ברירה העדיפו שקיות גדולות על קטנות (למשל שקית אחת של במבה 200 ג' במקום 8 שקיות אישיות של 25 ג').
ולבסוף הביאו אתכם שקיות מחזור. מכיוון שלא ניתן להימנע לחלוטין מפסולת, המעט שאפשר לעשות הוא להפריד את האריזות והפלסטיק משאר הזבל ולמחזר.
4. שקיות הפתעה ופרסים
אם אתם מהאסכולה שחשוב לה לחלק מתנות הפתעה לאורחים שלכם, זכרו איך אתם מרגישים כשאתם אוספים כל מיני פיצ'עפקס באירועים דומים, ומה אתם עושים איתם. הגישה שלי, היא שאם כבר החלטתם להשקיע בזה כסף (גם אם סמלי בלבד), אז לפחות שהמתנה תהיה שימושית ולא תמצא את עצמה בפח תוך פחות מיום. ותרו על השקית אריזה, והציעו מתנה ירוקה כמו עציץ פרח, עציץ תבלין, או זרעים לשתילה.
5. המתנות
זה תמיד מדהים אחרי שפותחים את המתנות ומגלים שמילאנו 2-3 שקיות זבל רק בעטיפות וקרטונים. אגלה לכם סוד, יש מה לעשות כדי להימנע מזה, וזה בסה"כ כרוך בתיאום עם האורחים.
ראשית, בקשו מהאורחים לא לארוז את המתנה. העטיפה היא ממש מיותרת באמת. נכון שזה כיף לפתוח אריזה ולגלות מה יש בפנים, אבל זה גם כיף פשוט לקבל מתנה, וגם אם היא לא עטופה, עוד לא שמעתי על הילד שסרב לקבל אותה בגלל זה. חסכו קצת נייר, זמן, כסף ומקום בפח, ופשוט ותרו על האריזות.
שנית, שבו עם הילדים ותחשבו ביחד מה ישמחו לקבל. תכינו רשימה של מתנות ובקשו מהמשפחה והחברים לקנות את המתנות יחד. כך גם הילדים יקבלו דברים שהם באמת רוצים וגם מתנות משותפות יאפשרו לילדים לקבלו מתנות באיכות טובה יותר. אצלנו למשל, אני מבקשת מכל האחים שלי לתת לילדים מתנה אחת מכל הדודים והדודות ואין צורך במתנה נפרדת מכל אחד.
לסיום, זכרו שלא כל המתנות חייבות להיות פיזיות. חוויות לעתים יכולות להיות הרבה יותר משמעותיות מעוד משחק קופסא. הן אמנם חד פעמיות לרוב, אבל יש להן אפקט חזק מאד. רעיונות למתנות שהן חוויות: הליכה משותפת לסדנת שוקולד, מנוי להצגות ילדים, יום כיף בלונה פארק, וכדומה. מצאו את הרשימה המלאה של רעיונות למתנות יום הולדת שוות שהן לא חומריות כאן.
לסיכום, זה לא קל לחגוג יום הולדת עם אפס פסולת
זה לא קל להרים אירוע מבלי לפגוע בסביבה, אבל יש חשיבות שנהיה מודעים ונאתגר את עצמנו כל פעם להיות טובים יותר. בסופו של יום, זה העולם שאנחנו משאירים לילדי היום הולדת.
Комментарии